Vše pro Vaši stavbu


Litá gumová dlažba

26.05.2021 13:05

Tekutá dlažba  se nanáší zednickým hladítkem. Vzhledem k univerzálnímu použití materiálu a jeho těstovitému složení s obsahem granulátu, je aplikace snadná a je možné ji provádět svépomocí.
     Všechen prach, volné částice, odlupující se nátěry se odstraní kartáčem, pískováním, tlakovou vodou, nebo jinými vhodnými prostředky. Podklady určené k ošetření musí být suché a už usazené a nesmí vykazovat nedostatky, které by mohly vést k nepřiměřeným aplikačním hodnotám (tloušťka větší než 3 mm v jednom aplikačním kroku). Některé hladké povrchy mohou vyžadovat mechanické zdrsnění na zajištění přiměřené přilnavosti a/nebo použít adhézní můstek s obsahem křemičitého písku (aplikace na staré dlažby). Betonové povrchy je nutné dostatečně napenetrovat (Primer Alfa). Vždy nechat dobře vyschnout! Tekutá dlažba se před aplikací promíchá vhodným elektrickým míchadlem. Po té se pomocí zednické lžíce a hladítka nanáší na povrch. Vzhledem ke složení hmoty a obsahu granulátu je natahování hladítkem velice snadné. Během aplikace je možné hladítko vlhčit vodou.
     Tekutá dlažba je ekologický výrobek na bázi vody a je doporučené ověřit si meteorologické podmínky před začátkem každé aplikace, a to za účelem zabezpečení zpracovaní celé plochy během následujících min. 24-36 hodin, bez toho, aby došlo k narušení v důsledku dešťových přeháněk, vysoké vlhkosti anebo podobně, co by znemožnilo dokonalé vyschnutí. Aplikace se provádí při teplotách od +5°C do +30°C bez očekávání deště v příštích min. 24 a více hodinách. Vlhkost podkladu nesmí překročit 4%. BL100 začne zasychat okamžitě po ukončení aplikace a dosáhne plného zaschnutí do 24 hodin při 20°C a při 50% relativní vlhkosti, zaschnutí pro plné zatížení 48 hodin. S klesající teplotou a stoupající vlhkostí se doba vyschnutí prodlužuje i na několik dní. Nanášení materiálu se nedoporučuje při vysokých teplotách (rychle zasychá na aplikačním nářadí, hůře se dosahuje hladký povrch). Vyvarujte se aplikací, kde by mohlo docházet k možnému stálému kontaktu s vodou (trvalé ponoření pod vodou).
Takto vytvořená pochozí hydroizolace umožňuje snadnou kontrolu terasy či balkonu a její případnou opravu pokud by se v budoucnu objevily průsaky, což je u jiných systémů nemožné. Tekutou dlažbu lze upravit barevně i dodatečně  - na vyschnutou tekutou dlažbu se aplikuje válečkem jako finální nátěr barevná tekutá guma v množství 0,5 kg/m2 (např. na šedou Tekutou dlažbu aplikovat Tekutou gumu TG500 bordó), tak lze provádět i renovaci pro vzhled nového povrchu. Na hrany schodů je vhodné namontovat lištu, aby se materiál na namáhaných hranách nepoškodil.

—————

Zpět